[...] jedna lyzeczka cukru, grokul jesz tyle na ile masz ochote tylko nie zeby sie najesc na maxa, ostatecznie mozesz zastapic befsztyk kurczakiem ale nie radze bo mieso wolowe ma duzo zelaza itd. rowniez jestem na tej diecie, drugi dzien. przebrnelam przez prawie wszystkie 152 str., ale nadal nurtuje mnie pyt., czy tego jogurtu ma byc 2/3 szklanki czy [...]
[...] 186 a staralem sie byc dokladny. dodam tylko ze dzien przed tym urośnięciem staralem sie odzywiac w przeciwienstwie do wszystkich innych dni, czyli zdrowo :) i polecam jesc duzo zelaza, ja np zawsze mialem go za malo a wczoraj zjadlem troche i chyba pozytywnie to zadzialalo. nie wiem czy to mozliwe zeby przez takie błahostki z dnia na dzień ten [...]
Zielenina to faktycznie duuużo więcej niż walory smakowe - może naprawdę mocno podbić ilość witamin i innych pożytecznych związków w posiłku, a przy tym ma znikome ilości kalorii ;). Jak preparat wielowitaminowy z mikroelementami :). Wystarczy ją dodać do potraw; nie trzeba liczyć i wpisywać w aplikacje. Poczytaj sobie o antynowotworowych [...]
Słonecznik Dlaczego warto jeść pestki słonecznika ?Słonecznik jest jak „multiwitamina”, która dostarcza nam wielu wartościowych składników odżywczych i mineralnych. Bogaty jest w witaminy : A Poprawia wzrok .Utrzymuje prawidłowy stan skóry, włosów i paznokci.Działa przeciwnowotworowo. D Zapobiega krzywicy i osteoporozie.Zwiększa [...]
Macierzanka piaskowa - Thymus serpyllum (Labiatae). Opis. Krzewinka płożąca się po ziemi, gęsto ulistniona; liście równo-wąskolancetowate, najczęściej nagie; kwiatostan główkowaty; kielich od spodu silnie owłosiony, dwuwargowy; korona - różowofioletowa; pręcików 4, dwusilnych. Kwitnie od maja do jesieni. Rośnie w lasach i borach sosnowych, [...]
Olcha czarna i olcha szara - Alnus glutinosa et Alnus incana (Betulaceae) Opis. Alnus glutinosa (olsza czarna) - drzewo do 20 m wys.; korona rzadka o gałęziach wzniesionych ku górze; korowina ciemnoszara; liście odwrotnie jajowate, tępe; blaszka liściowa spodem, tylko w kątach wiązek przewodzących owłosiona; młoda gałązki nagie, [...]
Dużo żelaza podobno ma, ale ja nie lubię. Ja wiem że to dziecinne tak wybrzydzac, ale uważam że jak już i tak mam problemy z jedzeniem, to chcę jeść chociaż to co lubię. A pizze uwielbiam.
Wątróbka jest bardzo zdrowa, generalnie zdolność ludzka do przyswajania czegokolwiek z warzyw i owoców czy suplementów jest strasznie ograniczona, natomiast z podrobów, mies I nabiału wchłaniamy wszystko elegancko. Warzywa nie dość, że są praktycznie całkowicie niestrawne dla człowieka - bo to blonnik i celuloza, to zawierają tony [...]
Artykuł: Organizm wie lepiej Jak to możliwe, że przykurcze palców nie pozwalające na wyprostowanie, po trzech tygodniach cofają się. Kobieta chora na gościec płakała z bólu, w trzecim tygodniu diety płacze ze szczęścia, że po raz pierwszy od 15 lat może się podrapać w plecy. Albo człowiek, który kilku kroków nie mógł zrobić, po tygodniu [...]
Aspekty zdrowotne związane ze spożywaniem mięsa Podstawą pożywienia człowieka są produkty pochodzenia roślinnego. Wynika to z łatwości ich pozyskiwania i co za tym idzie - niższą ceną. Obecnie na świecie przeważają populacje, które stosują dietę mieszaną, w skład, której wchodzą produkty pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. Nieliczne są [...]
A no tak masz rację poziom żelaza zasadniczo się zmienia z godziny na godzine natomiast no masz go raczej i tak sporo więc ten protokół jak u Ciebie nie zadziała i zelazo Ci się przyswoi to też żeby jakiejs lipy nie było. Za dużo żelaza jest toksyczne chyba. Lekarz zalecił Ci suplementacje ale czego? Żelaza tak mimo że masz ponad normę, to ciekawe [...]
Kiełki dodają zdrowie i urody Są niezwykle cennym źródłem witamin i składników mineralnych. Smaczne, niskokaloryczne kiełki bardzo łatwo można wyhodować w domu. Warto, więc włączyć je do wiosennego jadłospisu. W kuchni dalekowschodniej skiełkowanie ziarna zbóż i roślin strączkowych jadane są od wieków i wchodzą w skład wielu tradycyjnych [...]
Właśnie namaczanie ma swoje zalety, ale ma też wady o których mało się wspomina - w sumie nie wiem dalczego? Ja np, nie moczę zbóż i migdałów, a w zasadzie migdały celowo jem niemoczone do wszystkich posiłków ;-) Uważam że większym zagrożeniem dla mnie jest nadmiar fosforu w diecie niż obecność kwasu fitynowego, który istotnie blokuje jedynie [...]
[...] powyzej 18. Z rana wypiłem z litr wody. Codziennie pije po 5-6 litrow wody. Lekarz powiedziała, ze taka moja przypadlosc juz i ze jak bede oddawal to szpik kostny bedzie produkowal coraz wiecej. Moj organizm chlonie duzo zelaza i nalezy je ograniczac. Moge sprobowac za miesiac. Wiec jedyna opcja w ip6 by brac 2000 i zaczac dzialac z zelazem.
[...] lewa reka zle zrosnieta prawa tesh i qwa do dupy:) ale jakos z tym zyje moge wkoncu okrecic palcem inne z góry:)jeszcze nie próbowałem breka ale mi sie podoba:) jem co chcem duzo białka i wapnia (mleko:P)musze brac magnez bo mam złe wyniki i mam za duzo zelaza ale nie wiem czemu pozatym cos jest u mnie dziwnego mo wieczorkiem jak se ostatnio [...]
Ja bym unikał majonezu i makaronu. Fasola jest ok - ma dużo żelaza, choć gorszego jakościowo, niż żelazo z mięsa. Pieczywo... wiesz, ja go od kilku tygodni nie jadłem, ale raz dziennie i akurat ciemne jest ok. Ale oczywiście, wszystko zależy od założeń diety.
Idzie Ci ta masa - dobra łapa :-)) Te Twoje wczorajsze lody to warte uwagi? dobre? :-D Masa idzie bardzo dobrze ale od 3 dni waga spadła o ok 0,5kg{:-( mimo braku zmian w treningu/cardio/suplach. dlatego dorzuciłem trochę żarcia. Mimo że foty średnio wyszły to przez miesiąc fatu doszło min, za to tona wody/-) Lody są mega! cos ala oreao8-) Polecam [...]
[...] zelaza argument z moja slaba dieta tylko po częsci jest trafiony bo nawet trzymajac diete kulturystyczną nie oznacza to ze kazdego dnia bazujesz na produktach ktore maja duzo zelaza dlatego jak widac w badaniach uwzgledniłem hormony i te dwa elementy dlaczego - bo kiedys przerobiłem już ten temat i akurat w tym temacie mam bardzo dużą wiedzę